Διαδικασία δοκιμής νέου πέλλετ σε μηχάνημα.

Διαδικασία δοκιμής νέου πέλλετ σε μηχάνημα.

 

Για να έχουμε καλή απόδοση στο μηχάνημα θέρμανσης πρέπει να έχουμε και καλής ποιότητας προϊόν καύσης. Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε το καλό προϊόν; 

 1ο βήμα. Πρώτα κάνετε έναν οπτικό έλεγχο του περιεχομένου της συσκευασίας. Παρατηρήστε σκόνη, κοκκομετρία, διάμετρο, μήκος. Προβληματιστείτε από ιδιαίτερα μεγάλα σε μήκος κομμάτια. Αγοράστε από το τοπικό κατάστημα αρχικά μια μικρή ποσότητα Pellets, 2-3 σακουλάκια των 15kgr, ώστε να τα δοκιμάσετε πριν δεσμευτείτε για αγορά μεγαλύτερης ποσότητας.

2ο βήμα.  Πριν την τοποθέτηση του νέου πέλλετ, πρέπει να καθαριστεί η συσκευή από όλα τα κατάλοιπα των προηγούμενων καυσίμων. Το καλύτερο είναι να γίνει ένας γενικός καθαρισμός του μηχανήματος. Καθώς προσθέτετε το νέο Pellet δείτε εάν το κάθε σακουλάκι έχει σκόνη και ελέγξτε με το χέρι σας εάν έχει αντοχή.Το  Πέλλετ πρέπει να έχει μηχανική αντοχή ώστε να μην θρυμματίζεται. Η επιφάνεια του πρέπει να γυαλίζει και όταν προσπαθούμε να το σπάσουμε με το χέρι να μην γίνεται τρίμμα. Η επιπλέον σκόνη μέσα στο σακουλάκι και η έλλειψη συνοχής είναι ενδείξεις ενός προβληματικού πέλλετ, που δημιουργήθηκε στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου ή στην κακή πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του.

3ο βήμα. Παρατηρήστε την συμπεριφορά της συσκευής θέρμανσης (σόμπα πέλλετ, λέβητας ή καυστήρας πέλλετ), κατά το άναμμα βλέποντας τα καυσαέρια και την ποσότητα του ορατού καπνού.

4ο βήμα. Αφού ξεκινήσει η καύση δείτε μέσα στο θάλαμο της συσκευής θέρμανσης, το χρώμα της φλόγας. Το ιδανικότερο είναι η φλόγα να πλησιάζει το λευκό χρώμα. Παρατηρήστε επίσης το ύψος ή το μήκος της φλόγας. Αν έχετε δυνατότητα δείτε στο μηχάνημά σας τιμές παραμέτρων π.χ. τη θερμοκρασία των καυσαερίων. Θα αποκτήσετε έτσι μια επαρκή εικόνα έως πλήρη για την καύση του προς δοκιμή πέλλετ.

5ο βήμα. Αφού καεί όλη η ποσότητα των pellets παρατηρήστε τα στερεά υπολείμματα της καύσης, και ανακατέψτε την στάχτη που υπάρχει μέσα στον θάλαμο. Αναζητήστε για συσσωματώματα με υφή πέτρας μέσα στην στάχτη, και στα τοιχώματα του θαλάμου καύσης της θερμαντικής σας συσκευής. Σε περίπτωση που εντοπίσετε σβόλους μέσα σε στάχτη με υφή πέτρας, σημαίνει πως τα πέλλετ που χρησιμοποιήσατε έχουν παραχθεί από ρητινούχα ξύλα, ή άλλα ακατάλληλα υλικά και καλό θα είναι να τα αποφύγετε.

Εάν τα αποτελέσματα των παραπάνω είναι θετικά τότε μπορείτε με μεγαλύτερη σιγουριά να προβείτε σε παραγγελία μεγαλύτερης ποσότητας του συγκεκριμένου καυσίμου.

Καλάθι

Το καλάθι είναι άδειο
Το καλάθι είναι άδειο
https://energyeco.gr/inner.php/ajax

Κατηγορίες

Ποιός είναι online

Έχουμε online 11 επισκέπτες και 0 μέλη.